Kada pripremate biftek odreske onda će vam sigurno ostati komadići mesa koje je najbolje iskoristiti za preukusnu gustu biftek čorbu.
Sastojci:
200 g komadića bifteka
1 luk
4 češnja bijelog luka
400 g smrznutog povrća
1 batat
so
mješavina začina
biber
svježi peršun
500 ml vode
200 ml vode
30 g brašna
Na malo ulja kratko prepržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte ostatke mesa od bifteka i dinstajte oko 5 minuta. Zatim, dodajte bijeli luk i smrznuto povrće po želji (to može biti carska mješavina, miks proljetnog povrća i sl.), te na kockice izrezan jedan veći batat.
Sve dobro izmiješajte, pa prelijte sa pola litre vode, te dodajte začine: so, biber, mješavinu začina i svježi peršun. Čorbu kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. U posebnoj zdjeli pomiješajte vodu i brašno, pa pred kraj kuhanja postepeno dodajite u čorbu i kuhajte dok se ne zgusne onako kako želite.
Toplu čorbu poslužite uz malo milerama ili vrhnja za kuhanje i uz malo somuna.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.