7.2.2019. 9:50
0
Gusta biftek čorba
Kada pripremate biftek odreske onda će vam sigurno ostati komadići mesa koje je najbolje iskoristiti za preukusnu gustu biftek čorbu.
Sastojci:

200 g komadića bifteka
1 luk
4 češnja bijelog luka
400 g smrznutog povrća
1 batat
so
mješavina začina
biber
svježi peršun
500 ml vode
200 ml vode
30 g brašna

Na malo ulja kratko prepržite sitnije nasjeckan luk, pa dodajte ostatke mesa od bifteka i dinstajte oko 5 minuta. Zatim, dodajte bijeli luk i smrznuto povrće po želji (to može biti carska mješavina, miks proljetnog povrća i sl.), te na kockice izrezan jedan veći batat.

Sve dobro izmiješajte, pa prelijte sa pola litre vode, te dodajte začine: so, biber, mješavinu začina i svježi peršun. Čorbu kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. U posebnoj zdjeli pomiješajte vodu i brašno, pa pred kraj kuhanja postepeno dodajite u čorbu i kuhajte dok se ne zgusne onako kako želite.

Toplu čorbu poslužite uz malo milerama ili vrhnja za kuhanje i uz malo somuna. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.