Kako od omleta napraviti pravi mali specijalitet? Jajima dodajte povrće i šunku, pa ga zapecite u rerni i imate pun pogodak!
Sastojci:
5 jaja
3 kašike brašna
1 stabljika prase
100 g pureće šunke
1 tikvica
10 ml mlijeka
40 g parmezana
10 kom. cherry paradajza
so
biber
Obično omlete jedemo za doručak, ali ovaj iz rerne može biti i odličan lagani ručak. Najprije izlupajte jaja, pa dodajte brašno.
Pureću šunku i tikvicu isjeckajte na kocke, a prasu na ploškice, pa sve umiješajte u smjesu od jaja i brašna. Blago posolite, dodajte biber, mlijeko i 20 g parmezana, pa sve ponovo izmiješajte i izlijte u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu. Naši kuhari su imali priliku koristiti novo
Tefal Ingenio suđe za pečenje i uvjerili se u savršene rezultate.
Zahvaljujući Ingenio posuđu iz Tefala i njegovoj 100 posto sigurno odvojivoj dršci, možete se prebaciti sa jedne posude na drugu samo jednim klikom. Pripremajte hranu na ploči za kuhanje, zatim u rerni, poslužite je direktno na stolu a potom ostavite ostatke u frižider.
Nakon što ste smjesu izlili u tepsiju, cherry paradajz isjecite na pola, pa ga rasporedite po čitavom omletu i blago ga utisnite u smjesu. Sve pospite ostatkom parmezana i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Omlet iz rerne sjajno ide uz sezonsku salatu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.