S receptima u većini slučajeva ne treba komplikovati, pogotovo ako imate dobar komad bifteka. Malo soli, bibera i senfa, kratko grilovanje i dobijete meso koje se topi u ustima!
Satojci:
300 g bifteka
1 kašika bibera
1 kašičica soli
1 kašika senfa
50 g povrtnih klica
listići svježeg bosiljka
limunov sok
maslinovo ulje
Biftek najprije očistite od svih masnih dijelova i žilica. Zatim ga posolite i pobiberite, pa premažite senfom i ostavite oko sat vremena na hlađenje.
Ohlađeno meso pecite u zagrijanoj gril tavi oko 2-3 minute sa svake strane. Ako volite da je meso pečenije onda ga duže grilujte, ali tada očekujte i da bude malo žilavije. Najbolje je da biftek bude srednje pečen.
Jako je bitno da meso nakon grilovanja ostavite oko 10 minuta da se prohladi, pa ga tek onda oštrim nožem narežite na medaljone. Kriške bifteka poslužite uz povrtne klice, svježi bosiljak, te malo limunovog soka i maslinovo ulje.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.