19.2.2019. 11:52
0
Pasta Azijata
Ljubitelji različitih okusa i aroma uživat će u ovom jelu koje će vas, kroz svaki zalogaj, odvesti na nezaboravno putovanje Azijom.
Sastojci:

400 g kozica 
250 g tjestenine od heljde
50 g indijskih oraščića
1 kašika worcestershire sosa
3 češnja bijelog luka
1 kašičica chili sjemenki
20 ml maslinovog ulja
1 kašika svježeg đumbira
šafran
kurkuma
svježi peršun

Ovo jelo je gotovo dok trepnete, ali je bitno napraviti dobru pripremu. Najprije indijske oraščiće potopite u vodu i ostavite najmanje 2 sata da se namakaju. Kozice dobro operite, pa ih posušite. Stavite ih u veću i dublju zdjelu, pa im dodajte worcestershire sos, bijeli luk i chili sjemenke, te ih prelijte s maslinovim uljem. Sve ostavite u frižider oko pola sata.

Nakon što oraščići nabubre, ocijedite ih, pa prebacite u sjeckalicu ili blender. Dodajte oko 100 ml vode i miksajte dok ne dobijete mlijeko koje će vam poslužiti za ukusan umak. Tefal sjeckalica je u ovom slučaju obavila odličan posao.

Pošto je tjestenini od heljde potrebno jako malo vremena za kuhanje, slobodno je možete staviti da se kuha u istom trenutku kada počnete pripremu kozica.

Dakle, kozice stavite u zagrijanu tavu i pržite ih oko 5 minuta. Zatim ih prelijte s mlijekom od oraščića, te dodajte sitno narendani đumbir, šafran, kurkumu i svježi peršun. Skuhanu tjesteninu možete odmah dodati kozicama, ili možete tjesteninu staviti u tanjur, pa je preliti sa kozicama i sosom. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.