27.3.2019. 7:42
0
Pizza pogačice
Miriše na pizzu, ukusno je kao pizza, ali samo malo drugačije izgleda. Pizza pogačice ćete obožavati!

Sastojci:
550 g brašna 
20 g šećera 
14 g instant kvasca 
50 ml maslinovog ulja 
1 jaje 
250 ml toplog mlijeka  
10 g soli

nadjev:
150 g mozzarelle
150 g pureće šunke
150 g edamera
origano

Najbitnije kod ovog recepta jeste tijesto, pa je potrebno da se malo više potrudite oko njega. U većoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, kvasac, maslinovo ulje, jaje, so i toplo mlijeko. Lagano rukom miješajte sastojke, pa kada se sve sjedini počnite mijesiti tijesto. Kad dobijete glatko tijesto nastavite ga mijesiti još desetak minuta, pa ga pokrijte i ostavite na toplom oko 2 sata.

Nadošlo tijesto podijelite na manje kuglice (oko 50 g), pa ih na pobrašnjenoj površini razvaljajte na što tanje krugove. U sredinu svakog kruga stavite malo narendane mozzerelle, nekoliko kockica šunke, malo narendanog edamera i pospite s malo origana. Krajeve tijesta, zatim, spojite tako da nadjev ostane u sredini, pa ćete dobiti kao male vrećice. Glatku stranu okrenite prema sebi, a onu gdje se spaja tijesto stavite na dno tepsije. Napunjene vrećice poredajte jednu pored druge, ali ostavite oko 1-2 cm prostora između njih. Pospite ih ostatkom narendanog sira, pa ostavite oko pola sata da se tijesto još malo podigne.

Potom ih stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. U pizza pogačicama uživajte dok su tople, ali ništa manje neće biti ukusne ni kada se ohlade. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.