Svježe jagode polako prisitžu na pijace i u markete, pa je vrijeme da planirate isprobati i ovaj recept za brzi džem od jagoda koji se priprema u pekaču za hljeb!?
Sastojci:
580 g jagoda
360 g smeđeg šećera
1 limun (korica i sok)
1 kašičica džemfixa ili želina
1 kašičica arome vanilije
Tefal Pain Et Tresors Maison PF251835 nije samo obični pekač hljeba. U njemu možete praviti i džemove, a ovaj od jagoda je fenomenalan.
Jagode najprije dobro operite i očistite od listića. Zatim ih ubacite u blender i samo ih malo usitnite. Dakle, nemojte da ih sameljete u voćnu kašu. Bitno je da ostanu veći komadi voća.
U Tefal pekač ulijte jagode, pa dodajte šećere, limuov sok i koricu, te na kraju kašičicu džemfixa ili želina.
Odaberite program za pravljenje džema (MENU 19), i prepustite aparatu da sve ostalo uradi sam za vas. U toku miješanja džema dodajte i aromu vanilije i sačekajte signal da je vaš domaći džem gotov.
Prije nego džem izvadite u teglice, ostavite ga oko desetak minuta da se ohladi.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.