1.4.2019. 11:40
0
Marinirani pileći file u pohu
Najčešći problem s pohovanom piletinom jeste da meso bude suho i tvrdo, ali, na sreću, postoji rješenje... Sa ovim receptom dobite ćete hrskavu, a sočnu piletinu koja se topi u ustima!
Sastojci:

500 g pilećeg filea

marinada:
1 kašika senfa 
20 ml soja sosa 
sok ½ limuna 
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
maslinovo ulje

pohovanje:
150 g brašna
2 jaja
150 g prezle

ulje za prženje

Pileći file operite, pa posušite, te ga narežite na jednake šnicle. U većoj zdjeli pomiješajte senf, soja sos, sok limuna, bijeli luk u prahu i mljevenu crvenu papriku. Po želji dodajte so i biber. Zatim, postepeno dodajite maslinovo ulje, neprestano miješajući dok marinada ne postane gusta. Meso uvaljajte dobro u marinadu i ostavite najmanje sat vremena u frižider. Najbolje je da meso prenoći u marinadi.

Marinirano meso najprije uvaljajte u brašno, pa jaja, te na kraju u prezlu. Pržite ga u dubljem ulju na malo jačoj vatri dok ne porumeni. Poslužite uz rižu ili prilog po želji. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.