Najčešći problem s pohovanom piletinom jeste da meso bude suho i tvrdo, ali, na sreću, postoji rješenje... Sa ovim receptom dobite ćete hrskavu, a sočnu piletinu koja se topi u ustima!
Sastojci:
500 g pilećeg filea
marinada:
1 kašika senfa
20 ml soja sosa
sok ½ limuna
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 kašičica crvene paprike
maslinovo ulje
pohovanje:
150 g brašna
2 jaja
150 g prezle
ulje za prženje
Pileći file operite, pa posušite, te ga narežite na jednake šnicle. U većoj zdjeli pomiješajte senf, soja sos, sok limuna, bijeli luk u prahu i mljevenu crvenu papriku. Po želji dodajte so i biber. Zatim, postepeno dodajite maslinovo ulje, neprestano miješajući dok marinada ne postane gusta. Meso uvaljajte dobro u marinadu i ostavite najmanje sat vremena u frižider. Najbolje je da meso prenoći u marinadi.
Marinirano meso najprije uvaljajte u brašno, pa jaja, te na kraju u prezlu. Pržite ga u dubljem ulju na malo jačoj vatri dok ne porumeni. Poslužite uz rižu ili prilog po želji.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.