Tešku zimsku hranu treba zamijeniti s nečim laganim i što ima miris mora... Kozice su stoga pravi izbor, a odlično se slažu sa bijelim sosom i tagliatellama.
Sastojci:
500 g kozica
300 g tagliatella
3 češnja bijelog luka
1 luk
50 g sušenog paradajza
180 ml bijelog vina
250 ml pilećeg temeljca
250 ml vrhnja za kuhanje
50 g parmezana
svježi bosiljak
biber
so
Možda smo dosadni, ali nije zgoreg napomenuti da je najbolje koristiti svježe morske plodove. No, ako ih ne možete nabaviti poslužit će i oni smrznuti.
Dakle, na malo maslinovog ulja, kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk tek da otpusti svoju aromu, a onda ubacite kozice i kratko ih pržite sa svih strana. Čim porumene izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu, potom, ubacite sitno nasjeckan luk, pa ga pirjajte dok ne omekša. Sušeni paradajz isjecite na trakice, te ga dodajte luku i kratko dinstajte. Posolite, pobiberite, pa sve prelijte bijelim vinom. Odmah dodajte i temeljac, te vrhnje za kuhanje i krčkajte sve na laganoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok se umak ne zgusne.
Skinite tavu sa vatre, pa u umak umiješajte narendani parmezan, a odmah potom i kozice, te sve lijepo i lagano izmiješajte. Na kraju umiješajte i tagliatelle koje ste skuhali al dente. Za pripremu ovoj jela naš kuhar je koristio
Tefal wok tavu u kojoj su se svi sastojci savršeno sjedinili.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.