4.4.2019. 7:46
0
Gambero pasta
Tešku zimsku hranu treba zamijeniti s nečim laganim i što ima miris mora... Kozice su stoga pravi izbor, a odlično se slažu sa bijelim sosom i tagliatellama.
Sastojci:

500 g kozica 
300 g tagliatella 
3 češnja bijelog luka
1 luk
50 g sušenog paradajza
180 ml bijelog vina 
250 ml pilećeg temeljca 
250 ml vrhnja za kuhanje 
50 g parmezana
svježi bosiljak
biber
so 

Možda smo dosadni, ali nije zgoreg napomenuti da je najbolje koristiti svježe morske plodove. No, ako ih ne možete nabaviti poslužit će i oni smrznuti.

Dakle, na malo maslinovog ulja, kratko prepržite sitno nasjeckan bijeli luk tek da otpusti svoju aromu, a onda ubacite kozice i kratko ih pržite sa svih strana. Čim porumene izvadite ih iz tave i ostavite sa strane. U istu tavu, potom, ubacite sitno nasjeckan luk, pa ga pirjajte dok ne omekša. Sušeni paradajz isjecite na trakice, te ga dodajte luku i kratko dinstajte. Posolite, pobiberite, pa sve prelijte bijelim vinom. Odmah dodajte i temeljac, te vrhnje za kuhanje i krčkajte sve na laganoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok se umak ne zgusne.

Skinite tavu sa vatre, pa u umak umiješajte narendani parmezan, a odmah potom i kozice, te sve lijepo i lagano izmiješajte. Na kraju umiješajte i tagliatelle koje ste skuhali al dente. Za pripremu ovoj jela naš kuhar je koristio Tefal wok tavu u kojoj su se svi sastojci savršeno sjedinili.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.