23.4.2019. 14:19
0
Mrak rižoto
Malo više truda oko ovog jela donijet će puno više zadovoljstva dok ga budete konzumirali. Ovo je kralj svih rižota!
Sastojci:

500 g hobotnice
200 g riže
20 g inćuna
20 g suhog paradajza
1 luk
3 češnja bijelog luka
4 kašike svježeg peršuna
lovorov list
150 ml aceto balsamico
400 ml bijelog vina
200 ml ribljeg temeljca
30 ml maslinovog ulja
crnilo od sipe
so
biber

Za pripremu ovog jela najbolje bi bilo koristiti svježu hobotnicu, ali i smrznuta će biti sasvim zadovoljavajuća. 

Najprije na malo maslinovog ulja prepržite inćune i sitno nasjeckan suhi paradajz iz tegle. Zatim, dodajte sitno nasjeckan luk i bijeli luk, te pola mjere svježeg peršuna i lovorov list. Kada sve omekša, ubacite hobotnicu koju ste isijekli na komadiće i kratko je prodinstajte.

Nakon toga, sve prelijte sa acetom balsamicom i sa pola mjere bijelog vina, pa dodajte so, biber i ostatak peršuna. Potom, ulijte 20 ml maslinovog ulja i pustite da krčka dok tečnost ne ispari.

U drugoj tavi na malo maslinovo ulja prepržite rižu, pa kad počne pucketati prelijte ostatkom bijelog vina i krčkajte dok riža ne upije svu tečnost. Tako pripremljenu rižu dodajte u hobotnicu, pa sve dobro izmiješajte i dodajte crnilo od sipe. Na kraju ulijte i riblji temeljac i krčkajte dok se riža ne skuha, odnosno dok vaš rižoto ne postigne željenu gustoću. Poslužite uz masline i narendani parmezan. U pripremi ovog specijaliteta našem kuharu je od velike pomoći bio Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.