Sastojci:
2 patlidžana
50 g pesta
biber
nadjev:
200 g krem sira
50 g parmezana
1 kašika milerama/pavlake
vlasac
so
dodatno:
50 g gorgonzole
svježa crvena paprika
Patlidžan operite, pa ga izrežite na ploške debljine 2-3 cm. Jako je bitno da sve ploške budu jednake debljine kako bi na kraju dobili savršene burgere. Ploške patlidžana premažite sa obje strane pestom i pobiberite.
A onda na scenu stupa
OptiGrill, Tefalov revolucionarni aparat koji vam omogućava roštiljanje u kući. Dakle, upalite OptiGrill i izaberite manuelni program za temperaturu. Kada se roštilj zagrije, premažite s malo ulja grill podlogu, pa poslažite patlidžan. Poklopite i pecite od 3-5 minuta.
U sjeckalici ili blenderu pomiješajte krem sir, narendani parmezan, mileram, so i vlasac, pa miksajte dok ne dobijete kremu.
Gorgonzolu isjeckajte na kockice, a papriku na sitne trakice.
Servirajte tako što na jednu plošku patlidžana prvo stavite kremu od sira, pa po njoj stavite par kockica gorgonzole i par trakica chili papričice. Na kraju sve poklopite drugom ploškom patlidžana. Poslužite uz salatu od pavlake i mladog luka (lukmiru).
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.