30.4.2019. 11:14
0
Škampipasta
Ako ste za malo pikantnih škampa, onda vam bolji recept od ovoga ne treba. Naš kuhar je sve to malo ublažio sa ricottom i tjesteninom, pa je gozba zagarantovana!
Sastojci:

200 g repova škampa
150 g tikvica
100 g sira ricotte
200 g skuhane tjestenine 
1 chili papričica
1 kašika peršuna

Priprema ovog jela ne zahtijeva ni mnogo vremena, a ni truda. Repovi škampa su obično već očišćeni tako da sve što trebate uraditi jeste dobro ih isprati vodom i posušiti.

Na maslinovom ulju najprije prepržite tikvice, a možete ih isjeći u bilo koji oblik želite. Dakle, ne moraju biti ploške. Dodajte sitno nasjeckanu chili papričicu, a zatim i repove škampa, poklopite i dinstajte oko 5 minuta.

Tjesteninu skuhajte posebno i koristite onu koju najviše volite, uopće to ne moraju biti tagliatelle. 

U škampe i tikvicu, na kraju, dodajte ricottu, po želji posolite i pobiberite, te pospite sve peršunom i lagano izmješajte. Tjesteninu procijedite i odmah dodajte, sve još jednom izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.