Ako ste za malo pikantnih škampa, onda vam bolji recept od ovoga ne treba. Naš kuhar je sve to malo ublažio sa ricottom i tjesteninom, pa je gozba zagarantovana!
Sastojci:
200 g repova škampa
150 g tikvica
100 g sira ricotte
200 g skuhane tjestenine
1 chili papričica
1 kašika peršuna
Priprema ovog jela ne zahtijeva ni mnogo vremena, a ni truda. Repovi škampa su obično već očišćeni tako da sve što trebate uraditi jeste dobro ih isprati vodom i posušiti.
Na maslinovom ulju najprije prepržite tikvice, a možete ih isjeći u bilo koji oblik želite. Dakle, ne moraju biti ploške. Dodajte sitno nasjeckanu chili papričicu, a zatim i repove škampa, poklopite i dinstajte oko 5 minuta.
Tjesteninu skuhajte posebno i koristite onu koju najviše volite, uopće to ne moraju biti tagliatelle.
U škampe i tikvicu, na kraju, dodajte ricottu, po želji posolite i pobiberite, te pospite sve peršunom i lagano izmješajte. Tjesteninu procijedite i odmah dodajte, sve još jednom izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.