Bez prženja, a hrskavo? Hrskavi zalogaji su gotovi za čas, a isto tako i nestanu sa tanjura!
Sastojci:
pakovanje rižinih krekera
sirni namaz:
1 kašika pavlake
200 g svježeg sira
so
riblji namaz:
1 kašika pavlake
160 g tunjevine
1 kašika soka od limuna
dodatak:
20 g kapara
½ crvene paprike
svježi vlasac
Ako još niste probali rižine krekere, naš kuhar vam donosi lagani recept s kojim ćete uživati u hrskavim zalogajima.
Ovi zalogajčići su pogodni za iznenadne goste, ali i za dječiju radost. Namaz od ribe ćete napraviti tako što ćete tunjevinu iz konzerve pomiješati sa pavlakom i sokom od limuna, te po želji sa malo soli i bibera. Sve izmiksajte u sjeckalici ili sa štapnim mikserom, kao što je to uradio i naš kuhar uz pomoć
Tefala, i dobit ćete preukusan namaz. Slično uradite i sa svježim sirom i pavlakom.
Krekere izrežite na zalogaje, pa ih mažite različitim namazima. Pospite ih kaparima, kockicama crvene paprike i svježim vlascem. Prepustite se hrskavim zalogajčićima.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.