14.5.2019. 12:13
0
Crvena čorba od pastrmke
Pastrmku niste navikli koristiti za pripremu čorbe, ali kada je probate po ovom receptu, onda će ovo varivo sigurno biti obavezan dio vašeg jelovnika.
Sastojci:

500 g pastrmke
125 g putera
300 ml paradajz sosa
1 luk
2 češnja bijelog luka
2 mrkve
½ korijena celera
½ stabljike celera
so
biber
mješavina začina
karanfilić
lovorov list

Očišćenu pastrmku stavite u hladnu vodu i kuhajte oko 15 minuta. Ribu izvadite iz vode i očistite je od kožice i kostiju. A vodu od kuhanja nemojte prosipati.

U većoj šerpi na puteru prepržite krupnije nasjeckan luk, mrkvu izrezanu na kockice, te korijen i stabljiku celera. Sve podlijte s malo vode u kojoj ste kuhali ribu. Kada povrće omekša ulijte još vode tako da prelijte sve povrće. Zatim, dodajte file ribe, posolite, pobiberite i stavite mješavinu začina, pa sve dobro izmiješajte.

Nakon toga, ulijte sos od paradajza, dodajte karanfilić i lovorov list i sve krčkajte na laganoj vatri oko dva sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.