22.5.2019. 11:29
0
Cannellončići
Lazanje možete iskoristiti i za pravljenje cannellona, još jednog bisera italijanske kuhinje, a možete ih puniti vašim omiljenim namirnicama.
Sastojci:

10 listova lazanja
1 luk
1 žuta paprika
250 g šampinjona
3 paradajza
60 g putera
150 ml vode
so
biber
mješavina začina
150 g goude
50 g parmezana

Pošto vam za kuhanje lazanje ne treba mnogo vremena, najbolje je da prvo napravite nadjev. Na puteru prepržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte žutu papriku (može i crvena) isjeckanu na kockice i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, dodajte šampinjone, pa pustite i njih da omekšaju. 

Kada ispari tečnost, prelijte sve sa vodom, pa dodajte so, biber i mješavinu začina. Na kraju dodajte svježi paradajz nasjeckan na kockice i krčkajte oko 25 minuta. Ako vam smeta kožica paradajza, prethodno ga potopite u vreloj vodi oko 10 minuta, što će vam olakšati guljenje.

Nadjev ostavite sa strane, pa skuhajte lazanje. U ključalu vodu, koju ste prethodno posolili, dodajite list po list lazanja i kratko ih kuhajte (oko 2 minute), pa ih vadite u tepsiju i slažite jednu pored druge.

Na rub lista lazanje stavite nadjev, pa je zarolajte. Cannellone slažite jedan uz drugi u tepsiju, a preostali nadjev izlijte oko njih. Sve pospite narendanom goudom i parmezanom, pa zapecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.