30.5.2019. 11:48
0
Pogačice od tikvica
Niko ne voli komplikovane recepte, pa će vam se ovaj za pogačice od tikvica itekako svidjeti. Uz malu pomoć Dr. Oetkera dobit ćete slasne i mekane zalogaje.
Sastojci:

2 tikvice
1 bjelance
1 omot Dr. Oetker prašak za pecivo
150 ml tekućeg jogurta
50 g svježeg sira
2 kašike Dr. Oetker gustina 
225 g glatkog brašna 
malo soli 
100 g parmezana za posipanje

Tikvice ogulite i narendajte na krupno. Umiješajte bjelance, gustin, brašno, prašak za pecivo, jogurt, sir, malo soli i bibera. Sve dobro izmiješajte, da biste dobili smjesu koja treba biti gusta kao za uštipke. Po potrebi možete dodati još brašna.

Smjesu za pogačice, zatim, možete pripremiti na nekoliko načina. Možete je sipati u kalup za muffine, ili u tepsiju na papir za pečenje, ili, kao što je to naš kuhar uradio, u kalupe za tart koje je prethodno pomastio i blago posuo brašnom.

Pogačice pospite narendanim parmezanom i pecite na 180 stepeni dok ne dobiju lijepu boju. Poslužite ih uz grčki jogurt.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.