20.6.2019. 10:56
0
Odlični grah sa rižom
Kada vam se jede nešto ukusno, a želite da vas obrok dobro zasiti, odaberite grah i rižu, namirnice koje će opravdati vaša očekivanja.

Sastojci:

GRAH


- voda
- 25dkg graha
- kuhati 15 min
- bijeli luk
- mješavina začina
- so
- biber
- suho meso
- 1 kašika koncetrata od paradajza
- peršun
- 1 čaša riže


ZAPRŠKA


- 4 kašike ulja
- 1.5 kašika brašna
- crvena paprika
- bijeli luk


Priprema

Prije kuhanja oprati grah i staviti da prokuha na 15 minuta. Nokan toga stavljamo u lonac ocijeđeni i prokuhani grah, mrkvicu koju smo narezali na kolutiće, luk narezan na sitno, suho meso koje smo narezali na manje komade kao i začine (sve osim peršuna kojeg stavljamo pred kraj kuhanja).

Kuhamo dok grah ne omekša.

Napravimo laganu zapršku u koju dodajemo u grah. Nakon što grah prokuha 5 minuta dodajemo opranu rižu, a potom peršun. Sve zajedno kuhamo još 10 minuta. Prije serviranja dobro promiješamo i ukrasimo peršunom.

Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.