24.6.2019. 16:12
0
Italijanski muffini
Toliko je recepata za muffine, ali ovaj je zaista poseban, jer donosi potpuno drugačiji doživljaj ove pozante poslastice.
Sastojci:

3 jaja 
3 žumanca 
1 kašičica arome vanilije 
220 g šećera
140 g brašna 
½ kašičice praška za pecivo 
60 g putera
60 ml mlijeka 

80 ml kafe
50 g šećera 
30 ml ruma 

krema:
240 ml vrhnja za šlag 
230 g mascarponea 
60 g šećera u prahu
1 kašičica arome vanilije 

U posebnoj zdjeli pomiješajte jaja i žumance, pa dodajte aromu vanilije i šećer, te miksajte najmanje pet minuta, odnosno dok ne dobijete pjenastu smjesu. U brašno umiješajte prašak za pecivo, pa ga lagano dodajte u smjesu i bez miksera ga umutite.

Na laganoj vatri u mlijeku rastopite puter, pa i to lagano umijeašajte u smjesu. Sa ovom smjesom do pola punite kalupe za muffine i pecite ih oko 20 minuta na 170 stepeni.

Dok se muffini peku, a kućom se širi miris domaćih kolača, pripremite umak od kafe. Dakle, napravite kafu, po mogućnosti što jaču (može i instatn kafa), pa joj dodajte šećer i rum i zagrijavajte dok se sav šećer ne istopi. Skinite s vatre i ostavite da se prohladi.

Pečene muffine na nekoliko mjesta probodite sa čačkalicom, pa ih blago premažite sa sirupom od kafe i ostavite sa strane.

Zatim, u posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za šlag, mascarpone, šećer u prahu i aromu vanilije, te ih dobro izmiksajte. Kremu izlijte u kesu za šlag sa nastavcima, pa na svaki muffin istisnite određenu količinu kreme. Po želji, sve pospite kakaom i ostavite da se ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.