8.7.2019. 19:37
0
Malina krem
Ako imate maline pri ruci, onda je i brzo osvježenje na vidiku. Sir i voće odlično se slažu, a ova jednostavna poslastica olakšat će vam ove tople dane.
Sastojci:

500 g malina
30 g šećera
1 vanilin šećer
Sok 1 limuna
250 ml vrhnja za šlag
200 g svježeg sira

Maline pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, te ih prelijte limunovim sokom. Štapnim mikserom ih usitnite dok ne dobijete finu kašu.

U posebnoj zdjeli izmiksajte vrhnje za šlag, pa u to dodajte svježi sir i nastavite miksati. Kada dobijete kremu, u to umiksajte kašu od malina. Miksajte dok se smjese ne sjedine, pa ostavite da se dobro ohladi.

Ovu kremu možete poslužiti uz svježe voće, ili kao zaseban desert. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.