10.7.2019. 11:36
0
Hladna supa od dinje
Dinje su slatkaste i sočne, i navikli ste ih jesti svježe. No, ako ih još niste probali u formi supe, onda ne znate šta ste propustili!
Sastojci:

1 dinja
150 ml jogurta
sok 1 limuna
muškatni oraščić
maslinovo ulje
aceto balsamico
so
biber

Nema kuhanja i bespotrebnog znojenja oko šporeta. Za ovu supu vam je potreban samo dobar blender, kao što je ovaj Tefalov koji je koristio naš kuhar.

Dakle, dinju ogulite i izrežite na kockice, pa ubacite u blender. Prelijte sve sa jogurtom, pospite sa malo muškatnog oraščića i po želji posolite i pobiberite. Zatim, sve miksajte dok ne dobijete finu kremu.

Supu poslužite u širokom tanjuru i pospite je sa malo kvalitetnog maslinovog ulja i aceto balsamicom. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.