22.7.2019. 10:45
0
Pikantna paprika salata
S paprikama se mogu čuda napraviti, a tek salata! Ova je pikantna, slatkasta, kiselkasta... Jednostavno magična!
Sastojci:

5 zelenih paprika
3 crvene paprike
3 paradajza
4-5 češnjeva bijelog luka
1 chili papričica
so 
maslinovo ulje
sirće

Paprike popržite u tavi, na laganoj vatri, ali bez ulja. Pržite ih tako da sa svake strane budu reš. Popržene paprike prebacite u zdjelu i dobro ih poklopite, te ostavite desetak minuta.

U istoj tavi u kojoj ste pekli paprike, na isti način popržite i paradajz.

Paprike, potom, ogulite i narežite na kockice. Isto učinite i sa paradajzom. Zatim, ih pomiješajte u većoj zdjeli. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i chili papričicu, prelijte sve sa maslinovim uljem i malo sirćeta, pa lagano izmiješajte salatu. Ovako pripremljena salata odlično će se uklopiti uz roštilj u prirodi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.