S paprikama se mogu čuda napraviti, a tek salata! Ova je pikantna, slatkasta, kiselkasta... Jednostavno magična!
Sastojci:
5 zelenih paprika
3 crvene paprike
3 paradajza
4-5 češnjeva bijelog luka
1 chili papričica
so
maslinovo ulje
sirće
Paprike popržite u tavi, na laganoj vatri, ali bez ulja. Pržite ih tako da sa svake strane budu reš. Popržene paprike prebacite u zdjelu i dobro ih poklopite, te ostavite desetak minuta.
U istoj tavi u kojoj ste pekli paprike, na isti način popržite i paradajz.
Paprike, potom, ogulite i narežite na kockice. Isto učinite i sa paradajzom. Zatim, ih pomiješajte u većoj zdjeli. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i chili papričicu, prelijte sve sa maslinovim uljem i malo sirćeta, pa lagano izmiješajte salatu. Ovako pripremljena salata odlično će se uklopiti uz roštilj u prirodi.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.