13.9.2019. 11:36
0
Zapečeni makarončići u siru
Sa inovativnim dodatkom „snacking and baking“ OptiGrill u trenu se iz roštilja transformiše u rernu u kojoj, između ostalog, možete pripremiti preukusne makarone u siru.
Sastojci:

240 g manjih makarona 
250 g žutog sira (cheddar, gouda, edamer)
50 g parmezana
750 ml mlijeka
45 g brašna
45 g putera
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašičica muškatnog oraščića
so
biber

Najprije skuhajte makarone prema uputstvu na pakovanju.

U šerpici na laganoj vatri otopite puter, pa postepeno dodajite brašno neprestano miješajući. Kad se puter i brašno lijepo umiješaju, skinite s vatre, pa lagano dodajite mlijeko i nastavite miješati. 

Vratite na laganu vatru, pa dodajte narendani sir (200 g) i miješajte dok se sav sir ne otopi. Malo posolite i pobiberite, pa dodajte papriku i muškatni oraščić. Sve još jednom dobro izmiješajte i skinite s vatre.

U Tefal Optigrill baking zdjelu, potom, ravnomjerno rasporedite skuhane makarone, pa preko njih izlijte smjesu od sira. Sve dobro izmiješajte, pa preko svega stavite ostatak narendanog žutog sira (50 g), te narendani parmezan.

Upalite OptiGrill, izaberite manuelno biranje temperature i izaberite narančastu boju. Makarone pecite oko 25 minuta, odnosno dok svjetleći indikator ne postane narančast. Gotove makarone ostavite da se malo prohlade, pa ih poslužite uz kiselu salatu ili jogurt.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.