Osim kao ukusno predjelo, ova supica poslužit će i kao odličan uvod u ranu jesen. Krompir, kukuruz i blagi okusi mora oduševit će ljubitelje toplih zalogaja na kašiku.
Sastojci:
1 luk
2-3 krompira
400 g kukuruza šećerca
1 l mlijeka
1 list lovora
1 kašika gustina
150 g kozica
30 ml jogurta
biber
so
muškatni oraščić
tost hljeb
vlasac
Na malo ulja prepržite sitnije narezan luk, pa kad omekša dodajte krompir nasjeckan na kockice i pola mjere kukuruza (200 g). Dobro izmiješajte, pa prelijte mlijekom, ubacite lovorov list i kuhajte oko 20 minuta.
Supu skinite s vatre, pa je izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete kremastu strukturu. Potom je ponovo vratite na laganu vatru, pa umiješajte gustin koji ste prethodno pomiješali sa malo vode. Ubacite ostatak kukuruza, očišćene kozice, te posolite i pobiberite i krčkajte još 10 minuta.
Kada ugasite vatru, u supu umiješajte jogurt, muškatni oraščić i vlasac. Toplu supu poslužite uz krišku tosta. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.