17.9.2019. 10:30
0
Debela pastrmka
Želite li vašoj ribi dati dodatni šmek, naš kuhar ima odličan recept. Napunite ribu raznim aromatičnim sastojcima i dobit ćete neodoljivu debelu pastrmku!
Sastojci:

500 g pastrmke
½ crvene paprike
3-4 češnja bijelog luka
1 paradajz
20 g maslina
peršun
celer
biber
so
sok ½ limuna
krupna morska so

Pastrmke očistite, pa ih dobro posušite i ostavite sa strane. Povrće (papriku, paradajz, masline) nasjeckajte na što manje kockice, a bijeli luk, list celera i peršuna dobro usitnite. Sve posolite, pobiberite i pospite limunovim sokom i fino izmiješajte.

Sa ovom aromatičnom smjesom bogato napunite unutrašnjost ribe. Kako bi ukusni sadržaj ostao u ribi možete ga učvrstiti pomoću par čačkalica.

Napunjene pastrmke pržite na maslinovom ulju na umjerenoj vatri oko sedam minuta sa obje strane. Priliko prženja ih po želji možete posuti sa malo krupne morske soli. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.