Faširano i krompirići uz malo različitog povrća mogu se za tren pripremiti u jednostavno i ukusno jelo. Sigurni smo da ćete već sutra isprobati ovaj recept!
Sastojci:
300 g faširanog mesa
400 g krompira
1 luk
1 mrkva
1 crvena paprika
2 češnja bijelog luka
so
biber
mljevena crvena paprika
svježi peršun
Na ulju prepržitno sitno nasjeckan luk, pa nakon par minuta dodajte mrkvu i crvenu papriku isjeckanu na kockice. Posolite, pobiberite i sve pospite mljevenom paprikom, pa dinstajte oko 10 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.
Krompire isjecite na tanje ploške, pa ga na malo ulja pržite u dubljoj tavi s poklopcem ili šerpi. Vrlo je bitno da krompir pržite poklopljen. S vremena na vrijeme, protresite tavu, pa poslije 20 minuta, odnosno kada krompir postane mekan, dodajte meso i povrće, pa sve dobro izmiješajte. Na kraju dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i svježi peršun, poklopite i skinite s vatre. Ovo jednostavno, a vrlo ukusno jelo možete poslužiti uz sezonsku salatu ili grčki jogurt. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.