30.9.2019. 10:52
0
Papridžan
Paprika i patlidžan nisu dobri samo u ajvaru, a spremljeni na malo drugačiji način otkrivaju nam posve novu dimenziju okusa i mirisa.
Sastojci:

5 paprika roga
2 patlidžana
1 luk
3 paradajza 
2-3 češnja bijelog luka
150 ml paradajz sosa
3 jaja
150 g brašna
so
biber
mješavina začina
svježi peršun

Paprike roge očistite od peteljki i košpa, pa ih poslažite u tepsiju i pecite na 200 stepeni oko pola sata. Pečene paprike poklopite i ostavite da stoje oko 15 minuta.

Za to vrijeme, patlidžan ogulite i narežite na trake debljine oko 2-3 mm. Posolite ih, pa i njih ostavite da stoje oko 10 minuta.

Na malo ulja prepržite sitnije nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte mu paradajz isjeckan na kockice. Poželjno je da sa paradajza skinete kožicu, ali možete je i ostaviti. Dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve dinstajte oko 15 minuta. Dodajte, potom, so, biber, mješavinu začina i sitno nasjeckan svježi peršun, pa prelijte paradajz sosom i krčkajte sve još nekih 5-10 minuta. Skinite s vatre i ostavite sa strane.

Ispečene paprike ogulite, pa ih uvaljajte u brašno, a potom u jaja i ostavite sa strane. Patlidžan također uvaljajte u brašno, pa u jaja, pa jedan dio poslažite na dno tepsije ili vatrostalne zdjele u kojoj ćete peći jelo. Po patlidžanu rasporedite jedan dio umaka od paradajza, pa po tome poredajte dio paprika. Zatim, opet stavite malo umaka, a po njemu poslažite ostatak patlidžana. Slažite tako dok vam nestane sastojaka, a papridžan završite slojem umaka od paradajza i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 45 minuta. Prilikom serviranja, papridžan možete posuti sa malo rendanog parmezana. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.


 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.