Nema pečenja, nema brašna i sve bude gotovo dok trepnete. Ovu tortu će obožavati svi ukućani!
Sastojci:
podloga:
200 g keksa
120 g otopljenog putera
ostaviti da se ohladi
svijetla krema
500 g mascarpone sira
100 g šećera u prahu
ostaviti u zamrzivač oko 20 min.
tamna krema
200 g kikiriki putera
100 g šećera u prahu
ostaviti u zamrzivač oko 20 min.
dekoracija:
50 g keksa s čokoladom
50 g čokoladnih hrskavaca (čokoladni flips, čokoladna riža i sl.)
Najprije napravite podlogu za vašu tortu. Sameljite ili usitnite rukama keks po želji, pa ga prelijte istopljenim puterom. Smjesu od keksa utisnite po dnu kalupa za torte i ostavite da se hladi.
Za to vrijeme napravite svijetlu kremu. Mascarpone pomiješajte sa šećerom u prahu, pa sve miksajte dok ne dobijete finu kremu. Kremu, potom, ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa i stavite u zamrzivač na oko 20 minuta ili duže.
Dok se prva krema hladi, napravite i završni sloj, odnosno tamnu kremu. Kikiriki puter sobne temperature pomiješajte sa šećerom u prahu, pa ga izmiksajte u glatku kremu. I ovu kremu ravnomjerno rasporedite po svijetloj kremi. Tortu dodatno ukrasite keksom koji je preliven čokoladom, te sa čokoladnim hrskavcima, flipsom, ili rižom. Sve ponovo vratite u zamrzivač i dobro ohladite.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.