27.11.2019. 14:29
0
Rižino polje s gljivama
Rižu možete pripremati na 1000 načina, a jedan od najednostavnijih je priprema rižota. Ovog puta naš kuhar je odlučio iskoristiti svježe gljive koje su se odlično sljubile s rižom.
Sastojci:

150 g bukovača
100 g šampinjona
50 g riže
20 g putera
50 suhog paradajza
1 luk
1 kašika pesta genovese
1 kašika senfa
500 ml vode
so
biber
svježi peršun

Na puteru popržite sitno nasjeckan luk, pa kad omekša dodajte krupnije narezane bukovače i šampinjone. Kada gljive otpuste tečnost dodajte komadiće suhog paradajza iz ulja, te po kašiku senfa i pesta genovese. Po želji posolite i pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan svježi peršun.

Na kraju dodajte rižu koju ste prethodno dobro isprali pod jakim mlazom vode, pa je dobro izmiješajte sa ostalim sastojcima i pustite par minuta da se dinsta. Potom, sve prelijte toplom vodom, poklopite, smanjite vatru i krčkajte oko 15-20 minuta, uz povremeno mućkanje tave, odnosno posude u kojoj budete pripremali rižoto.

Pred kraj, iskušajte rižoto, pa po potrebi dodajte još soli, bibera i svježeg peršuna. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.