Hrskave paprike, mekano meso i sir koji se topi sjajna su kombinacija za malo drugačiji ručak. U ovima okusima ćete definitivno uživati do posljednjeg zalogaja.
Sastojci:
500 g faširanog mesa
2 žute paprike
2 crvene paprike
1 luk
50 ml paradajz sosa
50 g kus-kusa
100 g mozzarelle
150 g dimljenog sira
30 g putera
svježi peršun
so
biber
Paprikama ravnomjerno odsijecite vrhove sa peteljkom, očistite ih od sjemenki, stavite ih uspravno u tepsiju i zapecite na 200 stepeni oko 10 minuta.
Dio paprika koje ste odsjekli nemojte baciti, već ih nasjeckajte na kockice i ostavite sa strane.
U većoj i široj tavi na puteru prepržite sitno nasjeckan luk, pa mu dodajte kockice paprika, te faširano meso. Kada meso poprimi boju, ulijte paradajz sos, posolite, pobiberite i dodajte sitno nasjeckan svježi peršun. Zatim, dodajte kus-kus i kockice mozzarelle, te pustite da se kratko krčka dok se sir ne otopi, a kus-kus ne nabubri.
Skinite s vatre, i sa ovom smjesom napunite paprike koje ste kratko zapekli u rerni. Napunjene paprike prekrijte listovima dimljenog sira i vratite u rernu da se još sve dodatno zapeče.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.