Mi je zovemo gusta supa, a Francuzi imaju samo jednu riječ potaž. A jedan od najpopularnijih i uksunijih je onaj od gljiva.
Sastojci:
100 g šampinjona
100 g bukovača
300 g krompira
1 luk
2 češnja bijelog luka
Sitno isjeckan luk kratko prepržite, pa mu dodajte češnjeve bijelog luka. Kada bijeli luk otpusti svoje poznate mirise dodajte gljive, pa sve dinstajte oko 5 minuta. Zatim dodajte kocke krompira, začinite po želji (so, biber, mješavina začina), prelijte toplom vodom i kuhajte oko pola sata.
Nakon toga na scenu stupa
Tefal blender s kojim ćete od skuhanih namirnica napraviti nevjerovatno ukusnu gustu supu, odnosno potaž. Dodatno, svoj potaž možete obogatiti tako što ćete ga prilikom serviranja posuti sa malo svježeg peršuna i kockicama mozzarelle.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.