20.1.2020. 11:59
0
Dinjin mousse
Dinja je dostupna tokom cijele godine, tako da i ovaj lagani desert možete napraviti skoro kad god poželite. A poželjet ćete ;)
Sastojci:

1 dinja (oko 300 g)
1 manja čaša vode (oko 100 ml)
50 g šećera
30 g kokosovog brašna
30 g škrobnog brašna 
korica 1 naranče

Dinju izrežite na kockice, pa je sa malo vode izblendajte dok ne dobijete finu kašu. Kašu, potom, prebacite u šerpu i lagano zagrijavajte. Dodajte šećer i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.

Nakon toga, dodajte kokosovo brašno i ponovo sve dobro izmiješajte. Škrobno brašno pomiješajte s malo vode pa i njega umiješajte u kašu. Sve zagrijavajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustinu, a pred kraj dodajte i narendanu koricu jedne naranče.

Topao mousse razdjelite u zdjelice i ostavite da se dobro ohladi. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.