31.1.2020. 11:00
0
Ibret šnicla
Kad se spoje meso i povrće dobije se kompletan obrok koji će nahraniti ne samo želudac, već i dušu. Ova je šnicla jednostavno čudo!
Sastojci:

500 g teleće šnicle
10 ml maslinovog ulja
300 g krompira
50 g suhog mesa
2 češnja bijelog luka
origano
muškatni oraščić
svježi peršun
so
biber

pohovanje:
2 jaja
150 g brašna
100 g prezle

prilog:
300 g smrznute mješavine povrća

Ova je šnicla neobična po svom punjenju, pa je najbolje da prvo pripremite nadjev. Krompir isjecite na kockice, pa ga kuhajte oko 30-40 minuta u slanoj vodi. Zatim, ga pasirajte, pa u njega dodajte soli po želji, biber, origano, sitno nasjeckan bijeli luk, muškatni oraščić, te maslinovo ulje. Sve dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

Ovo jelo možete pripremati na dva načina, i to kao što je uradio naš kuhar koji je napravio jednu veliku šniclu, ili da pravite nekoliko manjih, što je malo zahtjevnije.

Za početak, meso dobro istucite čekićem da dobijete što veću i što tanju šniclu. Nadjev od povrća rasporedite po sredini, a po njemu stavite tanke kriške suhog mesa. Šniclu potom urolajte i učvrstite je čačkalicama.

Tako pripremljenu šniclu uvaljajte u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u prezlu. Šniclu možete pržiti u tavi u dubljem ulju, ili je stavite u namasćenu tepsiju i pecite je u rerni na 200 stepeni oko 20-25 minuta, odnosno dok lijepo ne porumeni.

Dok se šnicla peče, skuhajte smrznuto, ili svježe povrće po želji i pomiješajte ga sa nadjevom za šniclu ako vam je ostalo i dobit ćete odličan prilog. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.