Kada želite nagraditi svoj stomak, ali i dušu, onda nema nikakve dileme šta praviti. Teleća šnicla u umaku od vrganja je pun pogodak!
Sastojci:
300 g teleće šnicle
10 g suhih vrganja
100 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika senfa
2 češnja bijelog luka
20 g suhog mesa
sok ½ limuna
so
biber
mješavina začina
svježi peršun
origano
Suhe vrganje stavite u toplu vodu i ostavite sa strane da se namaču. U posebnoj zdjeli pomiješajte vrhnje za kuhanje, senf, sok limuna, te svježi peršun i origano. I ovaj umak ostavite sa strane.
Šniclu posolite, pobiberite i pospite mješavinom začina, a po želji je možete blago izlupati čekićem za meso. Začinjeno meso prepržite na maslinovom ulju na jačoj vatri sa obje strane.
Kada meso porumeni, dodajte vrganje i dio vode u kojima su se namakali. Zatim, dodajte komadiće suhog mesa i sitno nasjeckan luk i pustite da se lagano zaprže. Na kraju sve prelijte umakom i po potrebi ostatkom vode od vrganja i lagano krčkajte još 15 minuta. Ovako pripremljeno jelo poslužite uz krompir pire ili kuhanu rižu. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.