12.2.2020. 10:25
0
Zeljanik bez brašna
Iz rerne izlaze razna mirisna i ukusna jela, a jedno od njih je i ovaj jednostavni zeljanik koji se priprema bez brašna.
Sastojci:

400 g špinata
1 stabljika prase
1 češanj bijelog luka 
4 jaja 
1 chili papričica
250 g krem sira 
100 g ementalera 
50 g parmezana
maslinovo ulje
majčina dušica
so
biber
50 g prezle
50 g putera

Proključajte veću količinu vode koju ste prethodno posolili, pa u njoj kratko izblanširajte špinat. Zatim ga ocijedite, i ostavite sa strane.

Na maslinovom ulju prepržite kolutiće prase, pa joj dodajte majčinu dušicu i chili papričicu. Kada omekša, dodajte i špinat, pa sve dobro izmiješajte i pustite da se dinsta. Pred kraj dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, posolite i pobiberite, sve još jednom dobro izmiješajte i ostavite sa strane.

U većoj zdjeli jaja posolite i umutite ih pjenasto. U njih, potom, umiješajte krem sir, te narendani ementaler i parmezan. Ovu smjesu pomiješajte s povrćem.

Tepsiju ili kalup za pečenje premažite puterom, pa ga pospite prezlom. Na prezlu izlijte pripremljenu smjesu i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.