3.4.2020. 11:51
0
Narendana krompiruša
Malo rendanja, malo miješanja i sve u rernu da se dobro ispeče... Dobili ste krompirušu koje se nećete moći zasititi!
Sastojci:

600 g krompira
100 g brašna
2 luka
2 jaja
150 ml pavlake
250 ml jogurta
50 g putera
100 ml ulja
100 ml mlijeka
1 kašika bibera
so 

preljev:
150 ml vrhnja za kuhanje
50 ml pavlake
3-4 češnja bijelog luka

U veću posudu izrendajte krompir i luk. Zatim, dodajte jaja, pavlaku, jogurt, puter sobne temperature, ulje, mlijeko, so i biber. Sve dobro izmiješajte, pa na kraju dodajte brašno i nastavite miješati dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

Tepsiju premažite uljem ili rastopljenim puterom, pa u nju izlijte smjesu i ravnomjerno je rasporedite. Potrudite se da bude jednako debela. Pitu stavite u zagrijanu rernu na 250 stepeni i pecite je oko 40 minuta. Poslije pola sata ipak pogledajte kakva je situacija da slučajno ne zagori. Pred kraj pečenja, pomiješajte vrhnje za kuhanje, pavlaku i sitno nasjeckan bijeli luk, pa s tim umakom prelijte pitu. Vratite je u rernu na još pet minuta i ostavite da se malo ohladi.

Uz krompirušu sjajno ide kiselo mlijeko. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.