24.4.2020. 10:57
0
Prevrnuti krompir
Brži, a ukusniji ručak od prevrnutog krompira teško da možete napraviti. Malo rendanja i malo prženja, i vaš ukusni i sočni obrok već je gotov!
Sastojci:

300 g krompira
300 g gouda sira 
20 ml ulja
1 luk
1 kašika mješavine začina
1 kašičica soli

Luk nemojte previše sitniti, već ga izrežite na tanke ploškice. Prodinstajte ga na ulju u tavi sa neprijanjajućom podlogom, kakve imaju Tefal tave, pa dodajte na sitno izrendan krompir. Dodajte malo mješavina začina, malo soli i bibera i dinstajte, uz povremeno miješanje, na laganoj vatri dok krompir ne omekša, oko 15 minuta.

Tada dodajte izrendanu goudu, koja će se lagano topiti i dodatno povezati luk i krompir. Tavu lagano protresite nekoliko puta, pa kada vidite da se smjesa od povrća i sira počela odvajati od tave pažljivo je okrenite na drugu stranu. Najlakši postupak za okretanje je da tavu poklopite većim tanjurom i okrenete je naopačke. Zatim, lagano, pazeći da se pitica ne raspadne, sa tanjura je vratite u tavu i pecite  još nekih 5-10 minuta. Ili to možete uraditi još lakše, ako imate dvije iste Tefal tave.

Prevrnuti krompir poslužite uz jogurt ili sezonsku salatu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.