29.4.2020. 13:19
0
Banana uštipci
Ako niste sigurni u to koja su vam tijesta draža, slana ili slatka, zbog recepta za banana uštipke mogli biste lako prevagnuti na slatku varijantu.
Sastojci:

120 g brašna
1 jaje
2 banane
mlijeko po potrebi
ulje za prženje

U široj zdjeli ispasirajte banane viljuškom, pa dodajte jaje i dobro ga umutite sa bananama. Potom, postpeno dodajite brašno, pa ga lagano umiješajte s voćem i jajetom. Ako je smjesa pregusta, dodajte malo mlijeka dok ne dobijete smjesu malo gušću od one za palačinke. 

Za idealno prženje vaših uštipaka odlično će poslužiti Tefal wok tava. Uspite veću količinu ulja i dobro ga zagrijte, pa iz kašike sipajte uštipke u tavu. Uštipke vadite iz tave kad postanu zlatno žuti, te ih slažite na papirni ubrus kako bi se ocijedili od viška ulja. 

Poslužite ih uz omiljeni džem ili puter i med. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.