Osim sjećanja na Eiffelov toranj, naš kuhar je iz Pariza donio i jedan zanimljiv recept za vrhunski doručak.
Sastojci:
2 jaja
150 g pureće šunke
100 g žutog sira (gouda, edamer, trapist i sl.)
50 ml vrhnja za kuhanje
1 kašika gustina
tost hljeb
biber
mješavina začina
vlasac
Šunku isijecite na trakice pa je pomiješajte sa narendanim sirom po želji (trapist, gouda, edamer i sl.). Dodajte vlasac i ostale začine, zatim žumanca i gustin. Bjelanca odvojite, pa ih izmiksajte u lagani šlag, te ih umiješajte u ostatak smjese.
Kriške tosta kratko izgrilajte samo s jedne strane, pa ih poslažite po dnu tepsije koju ste premazali puterom. Po tostu izlijte smjesu od mesa, sira i jaja tako da ga u potpunosti prekrijete, pa stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni. Pecite oko 15 minuta i poslužite uz jogurt ili topli kakao.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.