Sjajan način da jelo od piletine učinite još primamljivijim jeste da meso umotate u jufku. Uz još nekoliko sitnih dodataka dobit ćete pravi specijalitet.
Sastojci:
500 g pilećeg filea
300 g jufke za pitu
1 svježa crvena paprika
2 češnja bijelog luka
2 kašike senfa
50 g parmezana
2 kašike peršuna
20 ml ulja
so
biber
mješavina začina
Pileći file podijelite na nekoliko manjih šnicli, pa ih kratko popržite. Meso izvadite na tanjur, pospite peršunom i začinite po želji.
U istoj tavi, potom, kratko prepržite svježu crvenu papriku izrezanu na trakice pomiješanu sa sitno isjeckanim bijelim lukom.
Zatim, list jufke presavijte na pola, pa ga po sredini premažite senfom. Stavite komad piletine, te nekoliko trakica paprike, pa sve urolajte u jufku kako biste napravili smotuljak. Probajte praviti što sličnije smotuljke kako bi se jednako ispekli.
Smotuljke poredajte u tepsiju koju ste ranije pomastili, pa ih pecite na 180 stepeni oko 35-40 minuta. Nakon toga, izvadite ih iz rerne, premažite sa malo senfa, pospite narendanim parmezanom i svježim peršunom te vratite ponovo u rernu na još 10 minuta. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.