Želite li piletinu na malo drugačiji način od klasičnog prženja i pečenja, onda je ovaj recept za varivo s graškom odlična ideja za današnji ručak.
Sastojci:
500 g piletine (najbolje bataci i karabataci)
300 g graška
1 luk
2 češnja bijelog luka
2 mrkve
500 ml pilećeg temeljca
100 ml pasiranog paradajza
svježi peršun
so
biber
lovorov list
mješavina začina
Na ulju kratko prepržite sitnije narezan luk i bijeli luk, pa dodajte batake i karabatake. Kada piletina porumeni, dodajte mrkvu isjeckanu na deblje kolutiće i sve dobro izmiješajte, a potom prelijte pilećim temeljcem.
Pustite da sve lagano krčka, pa dodajte pasirani paradajz, svježi peršun, lovorov list i začine. Promiješajte i ostavite da se krčka. Ako koristite svjež ili smrznut grašak, dodajte ga odmah i kuhajte najmanje pola sata, uz povremeno miješanje. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.