27.5.2020. 13:03
0
Janjetina iz vina
Janjeće meso je posebno, a tek ako ga pripremite na pravi način. Teško da mu ima ravnog! Ovaj recept će vam to i potvrditi.
Sastojci:

600 g janjetine 
150 ml crnog vina
200 g krompira
200 g šampinjona
100 g graška
150 ml paradajz sosa
2 luka 
4 češnja bijelog luka
1 mrkva
svježi peršun
mješavina začina
so
biber
crvena paprika

Ovo je jedno od onih jela koja se pripremaju malo duže, ali kada zamiriše iz tanjura obradovat će se i vaš trbuh i nepce. Na ulju popržite grubo narezan luk i sitno nasjeckan bijeli luk, pa kad omekšaju dodajte meso. Meso ostavite u većim komadima. Sve prelijte crnim vinom, poklopite i kuhajte na laganoj vatri oko sat vremena.

Tada dodajte krompir isjeckan na kockice, mrkvu isjeckanu na ploškice i grašak. Začinite, prelijte toplom vodom i nastavite kuhati poklopljeno sljedećih 20 minuta. Na kraju, dodajte krupnije narezane šampinjone i paradajz sos, pa kuhajte još 20 minuta. Meso će biti mekano i sočno, a povrće koje je upilo sve sokove odličan prilog. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.