29.6.2020. 15:45
0
Karamelizirani punjeni file
Kažu da piletina ima najbolji okus kada je sa grila. Vođen tom idejom, naš kuhar je osmislio karamelizirane i sočne zalogaje piletine.
Sastojci:

500 g pilećeg filea
1 tikvica
1 crvena paprika
1 stabljika mladog luka
1 svježi paradajz
svježi peršun
so
biber
maslinovo ulje

marinada:
30 ml soja sosa
1 kašika smeđeg šećera
½ kašičice kurkume
2 češnja bijelog luka
so
biber

Najprije napravite marinadu. U soja sos dodajte smeđi šećer, kurkumu, sitno nasjeckan bijeli luk, te so i biber, pa dobro izmiješajte i ostavite na hladnom.

Za to vrijeme pripremite piletinu. Pileći file zarežite po sredini kako biste napravili „džep“ u koji ćete staviti nadjev od povrća. Crvenu papriku, mladi luk, tikvicu, svježi peršun i svježi paradajz isjeckajte na što manje komade, posolite, pobiberite, ulijte maslinovo ulje i dobro izmiješajte. Sa ovim nadjevom punite piletinu koju ste prethodno posuli sa malo mješavine začina. Čačkalicama učvrstite meso, kako nadjev ne bi ispadao, pa sve stavite u marinadu od soje. Meso u marinadi neka bude u frižideru oko pola sata.

Zatim, zagrijte dobro Tefal gril tavu i na njoj pržite piletinu dok ne dobije finu boju karamele i poslužite uz rižu. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.