8.7.2020. 9:29
0
Punjene zemičke
Kada poželite mirisno i mekano pecivo, pa još punjeno, drugi recept od ovoga nećete tražiti.
Sastojci:

380 g brašna
12 g svježeg kvasca
150 ml toplog mlijeka
1 kašičica šećera
1 kašika brašna
1 kašičica soli
1 jaje
60 g putera
200 g goude
1 žumance
1 kašika mlijeka
40 g margarina
2 češnja bijelog luka

Za što bolji uspjeh ovog recepta, bilo bi dobro da koristite svježi kvasac, ali ako ga niste u prilici nabaviti poslužit će i instant. Dakle, za početak pomiješajte kvasac sa toplim mlijekom, šećerom i brašnom i ostavite na toplom oko 15 minuta da odreaguje.

Brašno pomiješajte sa soli, pa ga ubacite u Tefal multipraktik sa nastavkom za miješanje tijesta. U brašno, potom, dodajte jaje koje ste prethodno umutili, rastopljeni puter, te kvasac. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom da nadolazi oko pola sata, ili dok se ne udvostruči.

Nadošlo tijesto podijelite na jednake zemičke i ponovo ga ostavite da nadolazi. Dio goude (150 g) isijecite na kockice, pa sa njima napunite zemičke. Napunjene zemičke poredajte u tepsiju, ali pazeći da ostavite razmak između njih, pa ih premažite smjesom od žumanca i mlijeka. Pecivo pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, odnosno dok ne porumeni onako kako biste željeli.

Prije nego peciva izvadite iz rerne, u tavi rastopite margarin, dodajte mu sitno nasjeckan bijeli luk i ostatak goude (50 g) koju ste narendali, pa sve dobro izmiješajte. Sa dobivenim sosom premažite tek ispečene zemičke i ostavite ih da se ohlade. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.