Paprike i paradajz su najsočniji ljeti, pa je to jedan od razloga zašto se ovih dana često pravi sataraš. A ako još nemate pravi recept, vrijeme je da isprobate Naš sataraš!
Sastojci:
1 crvena paprika
1 zelena paprika
4 paradajza
3 češnja bijelog luka
svježi peršun
Paprike stavite u tepsiju i pecite ih oko 15 minuta na 250 stepeni. Ispečene paprike prebacite u plastičnu kesu, dobro ih zatvorite i pustite ih 15 minuta. To će vam pomoći da ih lakše ogulite.
Paradajz zarežite po vrhu, pa ga stavite u ključalu vodu i blanširajte oko 4-5 minuta. Paradajza ogulite i isjeckajte na kockice, a oguljene paprike i očišćene od peteljki izrežite na trakice. Sve stavite u šerpu, pa dodajte sitno nasjeckan bijeli luk i krčkajte na laganoj vatri oko sat vremena. Pred kraj kuhanja, dodajte sitno nasjeckan peršun i poslužite toplo. Dobar tek, želi Vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.