21.8.2020. 9:38
0
Mediteranski rezanci
Ako ne možemo ove godine na more, ukusi mora mogu doći nama. Brzo i lako spremite rezance sa ukusom Mediterana i uživajte u zdravom i neodoljivom obroku.

Sastojci:

500 g rezanaca
400 g kozica
glavica crnog luka
4-5 čehni bijelog luka
sok  od 1 limuna
2-3 kašikeputera
2 kašike maslinovog ulja
malo parmezana
sitno nasjeckanisvježi peršun
so i biber
1 dcl bijelog vina
1/2 kašike mješavine začina

Priprema:

Očiščene kozice stavimo u dublju posudu,polijemo sa sokom od limuna, dodamo malo
mješavine začina, sitno isjeckani bijeli luk i 1 kašiku maslinovog ulja.
U toj marinadi ih ostavimo 15minuta.

Rezance skuhamo po upustvu, procjedimo i isperemo vodom da se ne zalijepe.

U tavu stavimo puter i 1 kašiku maslinovog ulja i ispržimo sitno narezani crni luk, zatim
dodamo kozice zajedno sa marinadom i dodamo 1 dcl bijelog vina. Posolimo i pobiberimo
po ukusu. Kuhamo još 10 minuta i sve zajedno istresemo na tjesteninu i promješamo.
Služimo odmah toplo. Dodamo parmezan i isjeckani peršun.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.