31.8.2020. 10:15
0
Kupus iz folije
Po načinu pripreme ovo jelo nas pomalo vraća u prošlost, ali okusi i mirisi su tako svevremeni i uvijek poželjni. Pripremite se za kupus iz folije.
Sastojci:

1 veća glavica kupusa
300 g junetine
1 paradajz
1 klip kukuruza
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
1 luk
1 paprika
stabljika peršuna
ruzmarin
mljevena crvena paprika
so
biber
maslinovo ulje

U većoj glavici kupusa izdubite što veću rupu i ponašajte se kao da je ona lonac, pa u nju redom stavaljajte sastojke. Ni meso, ni povrće nemojte previše sitniti kako se ne bi prekuhalo.

Dakle, poredajte komade mesa, pa po njemu rasporedite povrće, ali se potrudite da svi sastojci budu dobro zbijeni u kupusu. 

U posebnoj zdjelici pomiješajte maslinovo ulje, ruzmarin, mljevenu crvenu papriku, so i biber, pa sa tom smjesom bogato premažite kupus. Sve čvrsto zamotajte u aluminijsku foliju i stavite u rernu na 250 stepeni i pecite oko 3 sata. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.