1.9.2020. 13:03
0
Italiano piletina
Jednog dana u zemlji zvanoj Italija, jedan kuhar je odlučio napraviti malo drugačiju pohovanu piletinu. Donosimo vam recept za bajkovitu piletinu.
Sastojci:

400 g pilećeg filea
50 g parmezana
50 ml mlijeka
2 jaja
brašno
prezla
mješavina začina
so
biber

umak:
30 g listića badema
1 kašika putera
50 ml mlijeka
50 g parmezana
origano

Pileći file na nekoliko mjesta zarežite nožem tako što ćete ga povući sa debljeg dijela filea prema tanjem, ali pazeći da ne zarežete do kraja kako bi meso ostalo u komadu.

Meso pospite mješavinom začina, te je posolite i pobiberite. Začinjeno meso uvaljajte najprije u brašno, potom u smjesu od jaja i mlijeka, a na kraju u mješavinu prezle i narendanog parmezana. Tako pripremljenu piletinu poslažite u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.

Dok se piletina peče, napravite ukusni umak koji će obogatiti ovo jelo. U tavici kratko prepržite listiće badem, pa dodajte kockicu putera i prelijte mlijekom. Na kraju dodajte izrendani parmezan i miješajte dok se umak ne zgusne. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.