Jednog dana u zemlji zvanoj Italija, jedan kuhar je odlučio napraviti malo drugačiju pohovanu piletinu. Donosimo vam recept za bajkovitu piletinu.
Sastojci:
400 g pilećeg filea
50 g parmezana
50 ml mlijeka
2 jaja
brašno
prezla
mješavina začina
so
biber
umak:
30 g listića badema
1 kašika putera
50 ml mlijeka
50 g parmezana
origano
Pileći file na nekoliko mjesta zarežite nožem tako što ćete ga povući sa debljeg dijela filea prema tanjem, ali pazeći da ne zarežete do kraja kako bi meso ostalo u komadu.
Meso pospite mješavinom začina, te je posolite i pobiberite. Začinjeno meso uvaljajte najprije u brašno, potom u smjesu od jaja i mlijeka, a na kraju u mješavinu prezle i narendanog parmezana. Tako pripremljenu piletinu poslažite u tepsiju i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko pola sata.
Dok se piletina peče, napravite ukusni umak koji će obogatiti ovo jelo. U tavici kratko prepržite listiće badem, pa dodajte kockicu putera i prelijte mlijekom. Na kraju dodajte izrendani parmezan i miješajte dok se umak ne zgusne.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.