Svilenkasta krema punog okusa koja se topi u ustima odlika je ovog pudinga koji još, uz sve navedeno, nije potrebno ni kuhati!
Sastojci:
250 ml mlijeka
2 zrelija avokada
35 g kakao praha
150 g meda
2 kašike arome vanilije
1 kašičica cimeta
prstohvat soli
1 nektarina za ukrašavanje
Za ovaj recept je vrlo bitno da avokado bude zreo. Sve sastojke stavite u
Tefal blender i miksajte dok ne dobijete gustu smjesu. Moguće je da će smjesa biti pregusta i da će se hvatati za „zidove“ blendera, pa je treba u par navrata špatulom sastrugati i ponovo je blendati kako bi postala glatka.
Dobiveni puding sipajte u zdjelice, a na vrh svake stavite 2-3 tanke kriškice nektarine. Prije serviranja potrebno je puding dobro ohladiti.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.