3.9.2020. 16:53
0
Rustikalno varivo
Kad poželite nešto na kašiku i čorbali, rustikalno varivo je idealno rješenje. Imate meso, povrće i ukusan umak, šta biste bolje?!
Sastojci:

200 g faširanog mesa
250 g mješavine grahorica i žitarica (grah, leća, ječam i sl.)
1 luk
1 mrkva
2 češnja bijelog luka
1 kašičica mljevene crvene paprike
2 kocke za goveđu supu
mješavina začina
so

zaprška:
30 g putera
1 kašičica mljevene crvene paprike
1 kašika brašna
50 ml povrtnog temeljca

Na malo ulja prepržite sitno nasjeckan luk i mrkvu izrezanu na kockice. Dodajte faširano meso, sitno nasjeckan bijeli luk i mljevenu crvenu papriku. Prelijte sa 100 ml tople vode i krčkajte oko 5 minuta.

Grahorice i žitarice namočite u vodi i ostavite preko noći, ili najmanje 2 sata. Dobro ih isperite, pa ih ubacite u 2 litre vode i pustite da proključaju. Tada smanjite vatru, pa dodajte kocke za supu i začine. Na kraju umiješajte i meso, pa sve kuhajte oko pola sata.

Tada pripremite zapršku. Na rastopljenom puteru lagano prepržite brašno i mljevenu crvenu papriku, te ulijte povrtni temeljac i dobro izmiješajte. Dobivenu zapršku ulijte u varivo, dobro izmiješajte i krčkajte još desetak minuta. Dobar tek, želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.