7.9.2020. 14:50
0
Punjena jaja
Ko bi rekao da se kuhana jaja mogu pretvoriti u pravi mali specijalitet, i to bez magije?! Punjena jaja će uljepšati svaku trpezu.
Sastojci:

4 jaja

za nadjev:
40 g sardine iz konzerve
50 g putera
svježi peršun
so

preljev:
100 ml povrtnog temeljca
1 kesica želatine
100 g majoneze
60 g pavlake
so
šafran

dekoracija:
paradajz
kapari

Jaja stavite u hladnu vodu i kuhajte najmanje 10 minuta. Skuhana jaja stavite u hladnu vodu i pustite ih da se u potpunosti ohlade.

Ohlađena jaja ogulite, pa ih presijecite na pola. Žumanca izvadite i iskoristite ih za pravljenje nadjeva. U žumanca dodajte konzerviranu sardinu, puter sobne temperature i sitno nasjeckan svježi peršun. Po želji posolite i pobiberite. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Sa tom smjesom napunite udubljenja u bjelancima.

Na kraju napravite preljev. U povrtni temeljac umiješajte želatinu u prahu, dobro izmiješajte i skinite s vatre. Ostavite da se ohladi.

U posebnoj zdjeli pomiješajte majonezu i pavlaku, pa dodajte so i šafran. Postepeno dodajite ohlađeni temeljac i neprestano miješajte kako bi se umak zgusnuo. Sa dobivenim umakom prelijte napunjena jaja, pa ih ukrastite kockicama svježeg paradajza i sa par kapara. Ostavite ih da se fino ohlade. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.