8.9.2020. 11:25
0
Pizza tikvenica
Kako se bliži jesen tako i tikve sazrijevaju, a osim u piti ova namirnica se odličnom pokazala i u pizzi.
Sastojci:

tijesto:
250 ml mlake vode
1 kašika meda
20 g svježeg kvasca
400 g brašna 
1 kašičica soli

nadjev:
200 g pavlake
1 žumance
muškatni oraščić
biber
so

200 g tikve
150 g feta sira
1 ljubičasti luk
100 g cherry paradajza
svježi bosiljak
maslinovo ulje

Za početak napravite tijesto. U mlakoj vodi rastopite med i svježi kvasac, pa ostavite na toplom da kvasac odreaguje.

U Tefal multipraktik uspite brašno i malo soli, a zatim dodajte i kvasac, pa pustite da aparat umijesi glatko tijesto. Dobiveno tijesto prekrijte prozirnom folijom, ostavite na toplom oko sat vremena, odnosno dok se ne udvostruči.

Nadošlo tijesto prebacite na pobrašnjenu površinu, pa ga podijelite na manje kuglice od kojih ćete kasnije napraviti male pizze. Razvaljano tijesto prebacite, potom, u tepsiju u kojoj ćete peći pizze.

U posebnoj zdjeli pomiješajte pavlaku, žumance i začine (muškatni oraščić, biber i so), pa sa ovom smjesom bogato premažite svaku pizzu.

Po pizzi, potom, poslažite ostale namirnice: tikvu koju ste isjekli na tanje kriške, kockice feta sira, ploškice ljubičastog luka, polvice cherry paradajza i listove svježeg bosiljka. Sve još prelijte sa malo maslinovog ulja i stavite u zagrijanu rernu na 250 stepeni. Pizze pecite oko 10-15 minuta. Dobar tek želi Vam Tefal!

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.